Soorten coaching

Hallo en welkom!

Waarom zijn er verschillende soorten coaching?  Wel alle mensen zijn verschillend en dat vraagt dan ook een andere benadering.

Een plan van aanpak, een schema, een begripvol gesprek, structuur voorzien, gewoon een luisterend oor,…het zijn maar enkele voorbeelden van wat mogelijke wensen kunnen zijn.

Soms kunnen de dingen heel duidelijk en afgelijnd zijn, soms moeten we al eens verder kijken en nadenken waar de oorzaken liggen.

We zijn als persoon of koppel allemaal anders en uniek, dat vraagt dan ook een specifieke aanpak.  Het einddoel is echter steeds hetzelfde, namelijk zorgen dat de nodige inzichten en hulp geboden wordt.

Coaching is een verbintenis, een zoektocht naar de eventuele knelpunten en oorzaken.  Eens we die gevonden hebben, gaan we resoluut voor drie dingen…We gaan ze Herkennen, Erkennen en Bijsturen!

Verder moet coaching daarom niet lang te duren, soms zijn enkele sessies genoeg om geholpen te zijn, andere nemen dan weer meer tijd in beslag.  Steeds is het de bedoeling om een traject uit te stippelen en bepaalde doelen te stellen.

Gaandeweg kan er steeds , indien nodig, worden bijgestuurd.

U kan bij mij terecht voor relatie- en/of sekscounseling, voor lifecoaching, maar ook om eens gewoon een gesprek te hebben.  Soms heb je het gevoel dat er iets niet klopt, iets niet pluis is…maar exact zeggen wat het is, blijkt heel moeilijk.  Wel op die moment wil je graag eens iemand hebben die naar je luistert, die je aanhoort en verstaat.  Ook dat is mogelijk bij mij.  Komt er gaande weg iets aan het licht, dan hebt u natuurlijk nog steeds de keuze wat u daar mee wil doen.  De gesprekken gebeuren in een heel open, eerlijke en ongedwongen sfeer om zo een goed resultaat te behalen.